سوئیچ شبکه، قطعهایی سختافزاری است که پکیجهای شبکه را از دیوایسهای دیگر همچون روتر، سرور، رایانه و … فیلتر و ارسال مینماید. به بیان سادهتر، سوییچ وسیلهایی برای متصل نمودن Node ها در شبکه استفاده میشوند. این قطعه سختافزاری جزو دستگاههای فعال شبکه به شمار میآید؛ دارای شباهت فراوانی با hub است. البته با این تفاوت که switch بشدت هوشمندتر از هاب میباشد و عملکردی مطابق با مدل OSI دارد.
معمولا سوئیچها در لایه ۲ شبکه (data link) و بر اساس پروتکل اترنت عمل میکند. نحوه عملکرد سوییچ به اینگونه است که دادههای موجود در شبکه در قالب بسته و فریم اطلاعات (شامل دیتاهایی نظیر آدرس مبدا و مقصد ) منتقل میشوند. سپس سوییچ بر اساس آدرس مک (MAC Address) در اطلاعات مقصد موجود در فریم، پورت را شناسایی کرده و بسته دیتا را به همان پورت ارسال میکند.
جالب است بدانید که مک آدرس هر دیوایس یونیک و منحصر به فرد همان دستگاه است. از این رو، سوییچ به دلیل برخورداری از مک آدرس مقصد، اطلاعات را به مقصد مورد نظر تحویل میدهد. از سمت دیگر نیز تمامی آدرسهای مک در جدولی با عنوان جدول مک آدرس لیست میشوند.
سوییچهای شبکه را میتوان از جهت سخت افزاری و نرم افزاری به دستههای مختلفی تقسیم کرد. در ادامه پنج مورد از انواع دستهها را با توجه به قطعات سخت افزاری آنها بررسی میکنیم.
اگر قصد دارید هر یک از انواع تجهیزات شبکه از جمله سوئیچ مناسب با شبکه خود را خریداری کنید؛ ابتدا لازم است شبکه را بررسی نمایید تا متوجه نیازتان شوید. در غیر این صورت نه تنها نیازتان برآورده نمیشود بلکه به دلیل خرید نادرست، متضرر نیز میشوید.
از این رو پس از بررسی، بهتر است با افراد باتجربه در زمینه شبکه مشورت کنید تا به درستی متوجه نیاز خود شوید. سپس برای خرید سوییچ شبکه مورد نیازتان اقدام کنید. در صورتی که به مشاوره گرفتن از متخصصین این زمینه نیاز دارید؛ پیشنهاد میکنیم با کارشناسان متخصص کمپانی حفاظت ایمن پارس تماس حاصل نمایید.
با چندین سال سابقه درخشان، فعالیت کار خود را در زمینه صنعت سیستم های نظارتی، امنیتی و مراقبتی از سال 1388 با اتکاء به نیروی های متخصص فنی و مدیریتی خود وهمچنین استفاده از مطرح ترین برندها وتکنولوژی های روز دنیا در این صنعت آغاز کرد.